Mi lesz veled Atlanta?
2017. július 04. írta: blackraven18

Mi lesz veled Atlanta?

NFC 2017 – Beharangozó

Tegnap az AFC esélyesei közül szemezgettünk, ma a Nemzeti főcsoport kerül terítékre. Egyet azonban már most leszögezhetünk, az NFC-n belül sokkal kiélezetebb, többesélyes csata fog folyni a playoff helyekért.

matt_ryan_super_bowl_li_new_england_patriots_7umeofar8_8x.jpg

Csoportgyőztesek

Csakúgy, mint az előző nap ma is a csoportok győzteseivel fogjuk kezdeni, elsőként pedig a konferencia bajnok divízióját vesszük górcső alá. Az NFC South talán az egyik legszorosabb csoportja az NFL-nek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt tíz évben a négy gárda közül egyszer mindegyik tudott diadalmaskodni, valamint az utóbbi két év nagydöntőjének egyik résztvevője innen került ki. Látva a tavalyi Panthers hanyatlását felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mi vár a Falconsra, de mi úgy gondoljuk sikerül behúzniuk a csoportelsőséget. Kulcsjátékosokat nem vesztett a csapat, viszont Dontari Poe révén sikerült egy kiváló belső védőfalembert szerződtetniük, akinek a jó játék mellett annyi a dolga, hogy egészséges maradjon. A drafton megszerezték Takkarist McKinley-t, aki nagy segítség lehet a passzsiettetésekkor Vic Beasley mellett. Ami a támadó oldalt illeti Kyle Shanahan offfensive coordinator elvesztése jelentheti a legnagyobb problémát, őt Steve Sarkisian, az Alabama korábbi edzője pótolja majd. Az emberei megvannak egy újabb félelmetes támadószekció kiépítéséhez, kérdés mire megy velük. A gond a Falconsnál az elvesztett Super Bowl lehet, vagyis annak tudata, és hogy az mennyire hat ki a játékosok teljesítményére, mert ahogy a Seattle esetében láthattuk, bizony lehet utóhatása.

Az NFC nyugati csoportjával folytatjuk elemzésünket. Nem kell nagy jósnak lenni, hogy kijelentsük, itt a Seahawks a legesélyesebb. Ugyan elférne még egy jó támadó falember a csapatban, de egyik roster sem tökéletes, ennél csak rosszabb a San Franciscóé, a Los Anglesé és az Arizonáé is. A Seattle képes lehet hétről hétre megnyerni a meccseit, és ha Earl Thomas egészségesen tér vissza, megszerezhetik az első kiemelést. Eddie Lacyvel pedig csökkenthetik a terhet Russel Wilsonon, akinek egy működő futójáték mellett nem kell csak a passzokra támaszkodnia. A védelemben sikerült erősödniük a holtszezon és a draft alatt, ha emellett még Richard Sherman is motivált tud maradni, hozni fogják az eredményeket.

Az északi divízió címének várományosa egyértelműen a Packers lehet. Martellus Bennett leigazolásával tovább nőt Rodgers célpontjainak száma, aki minőségi játékot hozhat a pálya közepén. Nick Perry megtartása Clay Matthews jó játékával kiegészülve még sokat hozhat a csapat számára a védelemben. A sarkalatos secondary kérdésen is tudott javítani a gárda Kevin King cornerback és Josh Jones safety draftolásával, ezzel pedig a defense-ük is gyorsulni fog. T.J. Lang pótlása ugyan nem lesz könnyű, de több kell ahhoz Rodgersnek, mint egy támadó falember elvesztése, hogy visszaessen a játéka, főleg annak fényében, hogy tavaly egy gyengébb alakulatot tudott a vállán cipelni egészen a konferencia döntőig.

jason_pierre_paul_new_orleans_saints_v_new_uc3owjc9u3tx.jpg

Az NFC East-ben is kiélezett csata várható az első helyért elsősorban a Giants és a Cowboys között. Mi előbbire tesszük a voksunkat méghozzá a védelem miatt. A New York-iaké a csoport legjobb belső védőfala és passzsiettetése. Ebben fontos szerepet játszott az, hogy megtartották Jason Pierre-Pault, valamint Olivier Vernon szerepe is jelentős. A secondaryben sem tudja nagyon verni őket senki, elég csak Dominique Rodgers-Cromartie-ra, Janoris Jenkinsre vagy Landon Collinsra játékára gondolnunk, hogy megértsük miért. A linebacker sor viszont az Achilles-sarka lehet az „Óriásoknak”. A támadó oldalon talán a falban vannak a legnagyobb hiányosságaik. Az elkapókhoz Beckham és Shepard mellé érkezett a veterán Marshall a szabadügynök-piacról, míg első körös választásként sikerült megszerezniük  Engramot, aki tight end pozícióban áll majd Manning rendelkezésére.

Wild Card csapatok

 tavalyi első kiemelttel kezdenénk a felsorolást, akiknek idén csak egy szabadkártyás helyet látunk elcsípni. A dallasiak védelme, kiváltképp a secondary mindenképp gyengült Brandon Carr, Morris Claiborne, Barry Church és J.J. Wilcox távozásával, akiket nem sikerült minőségi játkosokkal pótolni. Az is kérdéses, milyen lesz majd a passzsiettetésük. Tony Romo távozása ugyan nem kellene, hogy nagy gondot jelentsen, de azért kíváncsian várjuk mire lesz képes Prescott egy biztos csere nélkül a háta mögött, és hogy mit tud nyújtani Elliott a futásokban. Fontos, hogy Dez Bryant egészséges maradjon, és Jason Witten is hozza azt tight end poszton azt, amit elvárnak tőle. Nem hinnék, hogy minden végjátékot úgy hoznának, mint tavaly, de kilenc győzelemre legalább számíthatunk tőlük.

dak_prescott_divisional_round_green_bay_packers_kb7eo7utfvfx.jpg

A playoff hatodik résztvevőjének címre a Tampa Bay lehet a legnagyobb esélyes, akik tavaly épphogy lemaradtak a továbbjutásról. Bucs a Raidershez hasonló fejlődést mutat be évről évre, így esélyesek a januári folytatásra. Jameis Winston a jövő nagy sztárja lehet és ehhez fontos adalék O.J. Howard tight end draftolása. A védelmük is jobb lett a holtszezon alatt, de a legnagyobb lépésük Mike Smith védőkoordinátor megtartása volt, aki úgy döntött, egyelőre marad a floridai alakulatnál. Doug Martin eltiltása egy részét ugyan átmentette a 2017-es szezonra, de ha visszatérését követően tudja hozni 2015-ös formáját, szép jövő elé nézhet a csapat. És akkor a Gerald McCoy védelemben játszott kiemelkedő teljesítményéről nem is beszéltünk. 

A sötét ló

Még erre a posztra az AFC-ben a TItans került, addig az NFC-ben ez a Saints-et illeti meg. A New Orleans-i gárda nem a védelméről volt híres, ahonnan szívproblémák miatt idén Fairley is kiszállni kényszerült. Továbbra is Drew Breesben és a támadó egységben kell bízniuk, reménykedve, hogy több pontot szereznek ellenfelüknél. Ebben, a holtszezon során a Vikingstől igazolt Peterson is segítségükre lesz, aki úgy néz jó formában lesz, csak le ne sérüljön. A drafton ugyan megszerezték a legjobb cornerbacket Marshon Lattimore személyében, de az ő is esetében kérdéses lesz, mennyire tud egészséges maradni. Ramczyk draftolásának pedig Brees örülhet a leginkább, akit a jobboldali tackle pozícióra szánnak. A legnagyobb kihívást a „Szentek” előtt talán a december jelenti, amikor is három héten belül két alkalommal játszanak a Falconsszal, ezek a találkozók pedig egy playoff helyért is mehetnek.

drew_brees_new_orleans_saints_v_atlanta_falcons_eup0wttppoxx.jpg

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid          

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr9212640563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása