Miért érte meg a Patriots-nak leszerződtetnie Cooksot?
2017. március 12. írta: blackraven18

Miért érte meg a Patriots-nak leszerződtetnie Cooksot?

A New England offense eddig sem volt gyenge, de azzal, hogy Brandin Cooks a csapat tagja lett, tovább növekedett Brady célpontjainak száma, és a korábbi New Orleans-i elkapó bizony minőségi növekedést jelent, de miben is nyilvánul meg ez?

brandin-cooks-nfl-preseason-new-england-patriots-new-orleans-saints-850x560.jpg

Cooksot a Saints a 2014-es draft első körében 20.-ként választotta, és a három év alatt összesen 20 TD és 2861 yardot szedett össze. A Pats-hez egy 2017-es első és egy harmadik körös draftcetliért cserébe került, míg ők egy negyedik körös választást is kaptak idénre. De mit jelent az ő játéka Brady számára? Cooks egyértelműen jól fog jönni a mélységi passzoknál, ami 2016-ban nélküle is jól működött a csapatnál – 124,4 passer ratinget produkált a 12-es számú QB a 20 yardnál hosszabb passzok esetén –, bele se merünk gondolni, vele milyen eredményeket érnek majd el. Hogy első számú elkapó lesz-e, kérdéses. Ezért a posztért majd Edelmannel kell megküzdenie, és Edelman előnyből indul, nem csak azért, mert már régebb óta játszik a New Englandben, hanem mert Cooksnak nem ment annyira jól a játék nyitott stadionokban (aki nem tudná, Saints othhona fedett, míg a Gillette Stadium nyitott) – 12 meccs alatt nyitott körülmények között 57,8 yardot átlagolt mérkőzésenként, míg zárt körülmények között 30 találkozó alatt ez a szám 72,2 yardra kúszott fel. Azzal, hogy a Pats-hez szerződött vélhetően nem csak ő kap majd kevesebb labdát, de Edelman is, noha előbbi nem igazán szokott ehhez hozzá. A Saints-nél 2015-ben átlagban 7,3-szor dobtak felé meccsenként, míg tavaly ez a szám 8,1 volt. A New Englandben ennél biztos kevesebb lesz, mivel Edelman mellett ott van még Gronkowski, Mitchell, Allen és Hogan is, ellenben New Orleansban komolyabb kihívóra nem talált Michael Thomas, Coby Fleener és Willie Snead személyében. Összességében véve, a Pats így is jobban járt az üzlettel, mert még több fegyvere lett a támadóoldalon, a Saints pedig egyelőre Ted Ginn-nel próbálja meg pótolni a kiváló elkapóját.

 

Fotó: twitter

Írta: Sleiher Dávid 

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr5012332225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása