Ezek a csoportok rendelkeznek a legjobb irányítókkal
2017. július 10. írta: blackraven18

Ezek a csoportok rendelkeznek a legjobb irányítókkal

Élen az NFC South, Bradyék hátul

Korábban már megnéztük, hogy kik a liga legjobb elkapópárosai, de vajon melyik csoportban vannak a legtehetségesebb irányítók? Most ezt hoztuk el nektek, óhatatlanul azonban legrosszabbat is kellet választanunk.

0ap3000000818475.jpg

1.) NFC South

Atlanta Falcons: Matt Ryan 
Carolina Panthers: Cam Newton 
New Orleans Saints: Drew Brees 
Tampa Bay Buccaneers: Jameis Winston

Nem kérdés melyik csoport rendelkezik a legjobb game managerekkel. Az NFC déli divíziója adta az utolsó két konferencia bajnokot a Nemzeti főcsoportban. Ezekben nem kis szerepük volt irányítóiknak. Matt Ryan tavaly MVP szezont produkált, és minden esélye megvan, hogy ezt megismételje 2017-ben. Cam Newton ezt a teljesítményt a 2015-ös idényben hozta. Ne feledkezzünk meg Drew Brees-ről sem, aki eddig öt 5000 yard fölötti szezont produkált, amire eddig senki nem volt képes az NFL-ben. Végül, de nem utolsó sorban ott van Winston is, aki a Tampa Bay remek draftjának köszönhetően fontos célpontokat szerzett, elég csak O.J. Howard tight endre gondolni, vagy DeSean Jackson leigazolására. Bármelyikük esélyes lehet az új idény legértékesebb játékosának címére. 

2.) NFC East

Dallas Cowboys: Dak Prescott 
New York Giants: Eli Manning 
Philadelphia Eagles: Carson Wentz 
Washington Redskins: Kirk Cousins

Lehet vitázni, hogy melyikük a legjobb a csoportban, de egyértelmű, hogy mindegyik minőségi játékkal járul hozzá csapata teljesítményéhez. Dakot tavaly a legjobb újoncnak választották, ebben sokat dobott az, hogy rájátszásba vezette a Dallast. Wentz szintúgy első évében kellet, hogy a Philadelphiát a hatán cipelje, mindezt minőségi elkapók nélkül. Alshon Jeffery és Torrey Smith érkezésével azonban jelentősen bővültek a fiatal QB célpontjai. Eli Manning, meg Eli Manning. Kétszeres Super Bowl MVP, aki leginkább a szezon legfontosabb részére, a playoffra tudja felszívni magát, már csak ismét el kell oda jutniuk. Cousins egy megbízható kezdővé nőtte ki magát Washingtonban. A korábbi negyedik körös választás megérdemelne egy rendes szerződést a fővárosiaktól. 

3.) AFC West

Denver Broncos: Trevor Siemian/Paxton Lynch 
Kansas City Chiefs: Alex Smith 
Los Angeles Chargers: Philip Rivers 
Oakland Raiders: Derek Carr

A dobogó alsó fokára az AFC nyugati csoportja került. Carr nagy esélyese volt tavaly az MVP címnek, de váratlan sérülése megakadályozta ennek elérésében. Új, 125 millió dolláros szerződése megérdemelt egy franchise irányítónak, a Raiders pedig tudja ezt. Rivers továbbra is az elit dobók közé tartozik, és most lehetőséget kapott csapatától új elkapók és támadó falemberek igazolásával, hogy mindezt bizonyítsa is. Alex Smith ugyan már nem egy top QB, de kiegyensúlyozott teljesítménye elég lehet ahhoz, hogy az utószezonba vezesse a Chiefst. A legnagyobb kérdőjel a Denvert illeti, akik tavaly ugyan első körben draftolták Lynchet irányító posztra, de Siemian kezdett az év nagy részében. Előbbiben azonban meglehet a tehetség, hogy egy jó QB-vá nője ki magát. 

4.) NFC North

Chicago Bears: Mike Glennon/Mitchell Trubisky 
Detroit Lions: Matthew Stafford 
Green Bay Packers: Aaron Rodgers 
Minnesota Vikings: Sam Bradford

A legjobbakat az NFC északi divíziója követi az irányító állományokat illetően. Rodgers kétség kívül az NFL egyik legjobb QB-ja napjainkban, és Stafford is egy ideig versenyben volt a szezon legjobbja címért tavaly, talán eddigi legkiegyensúlyozottabb szezonját futotta úgy, hogy sztárelkapója, Calvin Johnson már nem volt a pályán. Ami Bradfordot illeti nem is a teljesítményével van a baj: tavaly 71,6%-kal ő volt a legpontosabb irányító. Esetében inkább az a kérdés, egészséges tud-e maradni. A Bears ugyan másodiknak kiválasztotta az idei játékosbörzén Trubiskyt, de a kezdő vélhetően az a Mike Glennon lesz, aki a Tampánál volt csere, és meglehet benne a potenciál, hogy az újoncot jó ideig a padon tartsa. 

5.) AFC North

Baltimore Ravens: Joe Flacco
Cincinnati Bengals: Andy Dalton
Cleveland Browns: ??? 
Pittsburgh Steelers: Ben Roethlisberger

A következő a sorban az AFC északi divíziója, akit a későbbi Hall of Famer emel a maradék három csoport fölé. Roehtlisberger nem kérdés, hogy ott van a legjobbak között, és remek elkapói révén ezt idén is megmutathatja. Clevelandban azonban továbbra sem találják a jövő irányítóját. Osweiler megszerzése jó üzleti érzéknek bizonyult, de hogy ténylegesen mennyit tud hozzá tenni a minőségi játékhoz, az egyelőre kérdőjel. Nagy eséllyel már pedig ő lesz a kezdő, DeShone Kizer maximum vésztartalék lesz, mivel még nincs teljesen kész az NFL-re, habár Clevelandben ez nem feltétlenül jelent akadályt. Flacco, az ifjabbik Manninghez hasonlóan inkább rájátszás irányító. Alapszezonját nem segíti a csapat gyenge futó felhozatala, de Jeremy Maclin személyében egy jó mélységi célpontot kapott a veterán dobó. Dalton előbbi ellentéte, az alapszakasz alatt hozza a jó teljesítményt azonban, ha a rájátszásba kerülnek, képtelen a szükségeset nyújtani. Ebben az sem segít, hogy a Cincinnati jó pár tehetséget vesztett el a támadóoldalról. 

6.) AFC East

Buffalo Bills: Tyrod Taylor 
Miami Dolphins: Ryan Tannehill 
New England Patriots: Tom Brady 
New York Jets: ???

Az AFC keleti csoportja egyértelműen Bradynek köszönheti a hatodik helyet. Tavalyi teljesítményével, kiváltképp a nagydöntőben mutatott játékával sokaknál kiérdemelte a minden idők legjobb játékosa címet. Eközben a Jets-nél egyelőre biztos kezdő sincs, nem hogy franchise irányító. Jó eséllyel nem Josh McCown, Christian Hackenberg vagy Bryce Petty jelenti a jövőt New York zöld felében, mert akkor még kilátástalanabb fest. Rex Ryan alatt ugyan kérdéses volt Taylor megtartása, de az új edzővel ez biztossá vált a Buffalónál. A megváltozott légkör sokat segíthet az egykori hatodik körös játékosnak, hogy csapata igazi vezetője legyen. Adam Gase-ék ugyan megpróbálkoztak visszacsábítani Manninget a nyugdíjából a sérült Tannehill helyére, akit nem mellesleg jól helyettesített Matt Moore. Előbbi most egészségesen tér vissza a pályára, azzal a reménnyel, hogy új célpontjai segítségével magasabbra juttassa a Dolphinst, mint tavaly. 

7.) AFC South

Houston Texans: Deshaun Watson 
Indianapolis Colts: Andrew Luck 
Jacksonville Jaguars: Blake Bortles 
Tennessee Titans: Marcus Mariota

Az utolsó előtti helyet az AFC déli csoportja kaparintotta meg. Mariota és Luck kiemelkednek az újonc Watson és a hanyatló formát mutató Bortles kettőse közül. Az Indianapolis irányítójánál azonban gond, hogy képtelen pontos labdát dobni, noha ebben benne van a támadófal, akik nem tudják rendesen megvédeni dobójukat. Ez igaz Bortlesre is, ellenben nála nehéz lenne csak a támadóoldal játékára fogni az egészet olyan elkapók mellett, mint Hurns vagy Robinson. Watson esetében egyelőre nincs szó ilyenről, akit egyértelműen azért draftoltak, hogy rögtön az első héttől kezdve irányítsa a csapatot. Mariota esetében a kérdés az, hogy képes lesz-e a szezon egészében egészséges maradni, ha igen, jó eséllyel erős évet futhat a Titansszel. 

8.) NFC West

Arizona Cardinals: Carson Palmer
Los Angeles Rams: Jared Goff 
San Francisco 49ers: Brian Hoyer 
Seattle Seahawks: Russell Wilson

Az utolsó kiléte nem volt kérdéses. Az NFC nyugati divíziója egy erős és egy öregedő, de még éppen jó irányítót tud felmutatni Wilson és Palmer személyében. Hoyer, akit Kyle Shanahan érkezésével igazoltak egy jó csereirányító, de semmiképpen nem kezdő, már pedig San Franciscóban ez lesz a dolga. Goff első éve úgyis rettenetesre sikerült, hogy a szezon nagy részében nem ő kezdett, és egy korántsem elit fal mögött dobálta a lasztit. Az új főedző, Sean McVay vélhetően többet tud majd kihozni fiatal QB-jából. Palmerről már írtuk, hogy közelebb van a nyugdíjazáshoz, mint a karrierje csúcspontjához, ezért is kérdéses, hogy egy playoff meccsen mire lenne képes. Mint arra utaltunk Wilson az egyetlen sztár a csoportban, de még ő sem volt képes megmenteni ezt a divíziót. A Seahawks irányítója egy sérüléssel teli, felejthető szezonon van túl, mindössze 92,6 passer ratinget produkált, ami az ő esetében az eddigi legrosszabb. Szüksége lesz a jó támadófalra és a futójátékra, hogy ismét feljebb lépjen 2017-ben.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr9812654911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása