Patriots: Free agency értékelés
2017. március 14. írta: blackraven18

Patriots: Free agency értékelés

Időről időre a New England főedzője, Bill Belichick megmutatja zsenialitását, most ezt a szabadügynök-piacon tette meg.

bill_belichick_super_bowl_li_new_england_patriots_vwysssu4ewrx.jpg

Az 51. Super Bowl bajnok csapata tavaly túladott legjobb passzsiettetőjén, Chandler Joneson, aki a Cardinalshoz került, szezon közben pedig Jamie Collinstől vállt meg, cserébe a Browns egy harmadik körös kompenzációs picket juttatott el hozzájuk. A szabadügynök-piac címlap híreit is ők szállították eddig: egy csere révén megszerezték Brandin Cooks elkapót és egy negyedik körös választást az idei drafton a Saints-től, a New Orleans pedig egy 2017-es első- és egy harmadik körös húzással lett gazdagabb. Így a Patriots-nak, Randy Moss óta először, ismét lesz mélységi célpontja.

brandin_cooks_tampa_bay_buccaneers_v_new_orleans_g0l9xrfrfzax.jpg

Brandin Cooks a kép közepén tízesben

Az elvesztett Martellus Bennettet is sikerült minőségi, de kevésbé magas fizetési igényű játékossal pótolni: Dwayne Allen a Colts-tól érkezett egy idei hatodik körös pick kísérletében, amiért a Pats egy negyedik körös cetlit áldozott, ami szintúgy az idei játékosbörzén váltható be. Emellett utóbbi csapat megszerezte a Pantherstől Kony Ealyt, akinek nem sikerült fényesre a 2016-os szezon, miután az 50. Nagydöntőn három sacket mutatott be. Az érkezése csak nyolchelyes visszaesést jelent a New England-ieknek a második kör utolsó helyétől számolva a harmadik kör elejéig. Ealy ár-érték arányban remek üzletnek bizonyulhat ez a házasság, és kiváló helyettese lehet a távozó Jabaal Sheardnek, aki a Colts-cal kötött három éves, 25,5 millió dollárról szóló szerződést. A Pantherstől érkező játékos viszont még a rookie szerződésében van, így csak 900 ezer dollárába fog fájni az idei költségvetése a címvédőnek. 

stephon_gilmore_pittsburgh_steelers_v_buffalo_jhs6gdgd749x.jpg

Stephon Gilmore a Pittsburgh ellen

Végül, de nem utolsó sorban Belichick egy igen drága üzletet is nyélbe ütött, Stephon Gilmore cornerback szerződtetése – aki korábban a csoportrivális Billst erősítette– , 5 évre 65 millió dollárba kerül majd nekik, amiből 40 millió garantált lesz. Ennek viszont lehet egy olyan következménye, hogy a 49. Super Bowl hőse, Malcolm Butler távozni fog a csapattól – eddig a Saints a legesélyesebb a leigazolására. Ami pedig Dont’a Hightowert illeti, nem kizárt, hogy visszatér a Patriótákhoz, igaz, akkor be kell érnie kevesebbel, mint évi 12,5 millió dollár.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr212338537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása