Murray megtalálta csapatát, de mi lesz Petersonnal?
2017. március 17. írta: blackraven18

Murray megtalálta csapatát, de mi lesz Petersonnal?

Az előző évekkel ellentétben idén nem nagyon kellenek a veterán RB-k a csapatoknak, akiknek a helyzetén tovább ront, hogy a draft tele van tehetséges, fiatal futójátékosokkal. Felvetődik tehát a kérdés, mi lesz a szebb napokat is megélt Adrian Peterson sorsa?

usa_today_9083941_0.jpg

Szerencsésnek mondhatja magát Eddie Lacy és Latavius Murray, akiknek sikerült gárdát találni maguknak 2017-re. Előbbi a Seahawks családjában kötött ki, míg utóbbi a Vikingset fogja erősíteni. A Raiders korábbi kezdő futója három évre szóló szerződést kötött a Minnesotával. Ezzel az aktussal az északi csapat véget vetett a Peterson-korszaknak, ugyanis hivatalosan is elismerték, a korábbi sztár futóra nem tartanak igényt. A döntést egyébként már akkor sejteni lehetett, amikor nem éltek az RB opciós plusz egy évévél, és ezzel 18 millió dolláros költségtől kímélték meg magukat.

Peterson így is a Vikingek legeredményesebb futójának mondhatja magát: 10 év alatt 11747 yardot szedett össze 97 TD mellett, míg Murray legjobb szezonjában 1066 yardot és hat TD-t ért el. Érthető tehát azon kijelentése, hogy baráti tiszteletből nem fogja a 28-as számú mezt viselni Minnesotában, mind ahogy azt három évig tette az Oaklandnél. Peterson menesztése mellett nem csak a hatalmas költség szólt, hanem is az, hogy a játékos az elmúlt időszakban sokat volt sérült. Az eltelt három évben mindössze 20 mérkőzésen volt pályán, és 2012-es sikerszezonját követően folyamatosan esett vissza a teljesítménye, amiben az említett okok is közrejátszottak.

Hogy mi lesz ezután AP sorsa? Vélhetően nem marad csapat nélkül. Ugyan sok kérője nem akad, de korábban úgy nyilatkozott, hogy szívesen játszana a Raidersben és a Seahawksban is, mivel utóbbi már megtalálta futóját, így előbbi maradt a legnagyobb esélyes. Mindehhez persze az is kell, hogy az Oaklandnél ne szerződtessék Marshawn Lynchet, ugyanis a pénteki nap folyamán felröppent egy olyan hír, hogy "Beast Mode" visszatérne nyugdíjas éveiből – ami jelen állás szerint egy évig tartott –, de ezt már nem a Seattle kötelékében tenné meg. A Raiders, ha le is igazolja, nem szeretne pickeket adni érte Seatlle-be – Lynch játékjogát ugyanis még mindig ők birtokolják –, inkább megvárnák, hogy megváljanak tőle, és a szabadügynök-piacon szereznék meg.

 

Fotó: instagram

Írta: Sleiher Dávid   

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr5312344827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása