Montana: Még nem Brady a valaha volt legjobb játékos
2017. február 12. írta: blackraven18

Montana: Még nem Brady a valaha volt legjobb játékos

Úgy tűnik az 51. Super Bowl választ adott arra a kérdésre, hogy ki a földkerekség legjobb irányítója, vagy mégsem? Egy korábbi bajnok irányító úgy véli, ez nem ennyire egyértelmű.

brady_montana.png

Joe Montana, a San Francisco négyszeres Super Bowl győztes QB-ja úgy gondolja, elhamarkodott döntés lenne odaadni Tom Bradynek ezt a címet. „Úgy hiszem, egy hihetetlen karrier áll mögötte. Még azelőtt is, mielőtt megszerezte az ötödik gyűrűt. De vannak olyan srácok, akiket néhányan nem is ismernek. Sammy Baugh vagy Otto Graham. Nem emlékszem melyikük, de egyikük hét vagy kilenc bajnokságot is megnyert, jóval a korukat megelőzve. Nehéz őket összehasonlítani a mai játékosokkal, hogyan is hasonlítanánk az akkort a mosthoz.” Montana továbbá szerényen azt is hozzátette, nem nevezheti magát a legjobbnak. „Nem mondhatom – még ha az emberek azt is mondják, aminek örülök –, továbbra sem mondhatom ezt magamról, azért, amiért mondtam. Nehéz.” A felesége Jennifer azonban viccesen megjegyezte: „Otthon mindig ezt mondod.” Mire Montana: „És mégis elfelejtitek.” „De mindig emlékeztetsz rá minket” – zárta a párbeszédet Jennifer.    

A mihez tartást végett, emlékezzünk meg a két fent nevezett játékos eredményeiről. Baugh (1937-1952) a Washingtonnal ötször nyerte meg a keleti divíziót (ez ma a konferencia bajnoki cím), és kétszer az NFL bajnoka is lett (ma ez a Super Bowlnak felel meg). Graham pedig az a csodajátékos, akire Montana utalt. A korábbi Browns csillag három bajnoki címig irányította a Clevelandet, ami mellé három (összesen hat) konferencia diadalt is begyűjtött 1946 és 1955 között.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr512250740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golyós 2017.02.13. 15:38:27

Akkor ha jól értem a példának felhozott játékosokat már régen lekörözte Brady?
süti beállítások módosítása