Beharangozó: Ezekre a meccsekre kell figyelnünk vasárnap
2016. december 31. írta: blackraven18

Beharangozó: Ezekre a meccsekre kell figyelnünk vasárnap

Elérkezett az alapszakasz utolsó hete, és mint megírtuk még van pár kiadó hely a playoffra a Nemzeti Főcsoportban, míg az Amerikai részlegben már csak a helyosztókért megy a harc. Ezek alapján kiválogattuk nektek azokat a meccseket, amikre érdemes lesz figyelni, és ahol a fontosabb kérdések eldőlnek majd.

aaron_rodgers_minnesota_vikings_v_green_bay_n-fd-iwb7wnx.jpg

Az első a nagy rangadó az NFC északi csoportjának bajnoki címéért a Detroit és a Green Bay között. A tét nem kicsi: a Motorvárosiak megszerezhetik a rájátszást érő helyet és 1993 után, amikor is hasonló volt a helyzet, ismét a Sajtfejűek ellen gyűjthetik be a bajnoki címet. A csapat legutóbb a Dallasiakkal mérkőzött meg, ahol egy biztató kezdés után csúfos vereséget szenvedtek. Most csak annyival lesz könnyebb a dolguk, hogy hazai pályán fogadják csoport riválisukat, de nézzük mire-kire is kell figyelni. Darius Slayre, a Lions cornerbackjére – a legutóbbi mérkőzést sérülés miatt kénytelen volt kihagyni és most is kérdéses a játéka –, akinek feladata ezúttal is az lesz, hogy lelassítja a Rodgers-Nelson duót, ami az elmúlt mérkőzéseken nagyon jól muzsikált. Kerry Hyderre, a Lions passzsiettetőjére, akire nem kisebb teher hárul, minthogy áttörje a Packers támadófalát, ami liga elit a maga nemében. Az otthoniak egyetlen reménye az lesz, hogy Matthew Stafford és elkapói révén ki tudják használni a vendég csapat gyenge passz elleni védekezését, így hatpontosokkal egyensúlyozva ki a védelmi oldalon meglevő hiányosságokat.

A másik érdekesnek ígérkező mérkőzés a tavaly bajnok és csoport riválisuk összecsapása lesz. Míg előbbi tét nélkül vág neki az játéknak – mint ismeretes a Denver a Kansastól elszenvedett vereségét követően lecsúszott a playoffról –, addig Derek Carr személyében a kezdő irányítóját elvesztő Oakland számára az AFC nyugati csoportjának a bajnoki címe, az első körös pihenő és az első a kiemelés a tét, igaz utóbbi nem csak rajtuk múlik. A kezdőnek előlépő McGloin, egy kemény denveri védelemmel néz szembe, azonban az oaklandi támadósor eddig volt annyira jó, hogy felvegye a versenyt a Patriots támadóival. A védelmük ugyan nem elit, de talán annyira nem is lesz nehéz dolguk, látva azt, hogy a Siemian vezette Broncos a legutóbbi három mérkőzésén nem szerzett 10 pontnál többet.

A harmadik meccs, amit érdemes lesz még követni az a Washington és a New York Giants párharca. Itt is utóbbi csapat tét nélkül várja a vasárnapot, míg előbbi egy győzelemmel odaérhet a rájátszásra. Az Óriásoknál olyan a védelem számára kulcsjátékosok sérültek meg, mint: Janoris Jenkins, Damon Harrison vagy Jason Pierre-Paul. Ezért is nem lenne ildomos mindenáron erőltetni a még ép kezdők játékát, viszont a Redskinst hagyni, hogy győzzön és ezzel egy playoff helyhez segíteni sem életbiztosítás a későbbiekre nézve. A fogadóirodák azonban egyértelműen a Rézbőrűek diadalát jósolják.

Ráadásként essen még szó a New England Miami elleni meccséről. Tavaly történt ugyanis, hogy a floridai alakulat fogadta az idegenben játszó Patriots-ot, akik meglepetésre kikaptak és odalett az első kiemelés lehetősége, amit a Broncos örökölt meg, és mint tudjuk az AFC döntőben hazaipályán legyőzve a Patriótákat meg sem álltak a bajnoki címig. Idén is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy mindkét gárda már rájátszást résztvevő. A New Englandnek mindenesetre biztosra kell mennie, mert ha kikapnak és győz a Raiders a 2015-ös szezonhoz hasonló helyzet áll elő.  

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid   

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr1412085831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása