Ők a legesélyesebbek az MVP címre
2016. december 30. írta: blackraven18

Ők a legesélyesebbek az MVP címre

Még egy hét és vége az alapszakasznak, a rájátszás helyek többsége már elkelt, azonban azt még továbbra sem tudjuk, hogy ki lesz 2016 legértékesebb játékosa. Cikkünkben felsoroljuk, hogy kiket és miért tartanak a szakértők a legesélyesebbnek erre címre.

nfl_2012_browns_vaporjet2glove_original22.png

Az első számú favoritnak a New England irányítója Tom Brady számít, aki négymeccses eltiltását követően szállt be az NFL 2016-os küzdelmeibe, nem is akárhogy. A 39 éves veterán dobálja leghatékonyabban a labdát a közepes és hosszú passzok tekintetében, 10-1-es rekorddal rendelkezik a Patriotsszal, úgy hogy 150-nel szereztek több pontot, mint amennyit kaptak. 110.7-tel Matt Ryan mögött a második legjobb átlaggal rendelkező irányító.

A második számú jelölt, a már említett Matt Ryan. Az Atlanta irányítója eddig 13 különböző játékosnak dobott TD-t, ami liga rekord. Emellett ő a legjobb a rövid passzok tekintetében. A Sólymok első öt meccsükön 35 pontot átlagoltak, a következő hét mérkőzésen 30.1-t, míg decemberben 38.7 volt ez a szám. Nem mellesleg 14 egymást követő játékon előnnyel mentek a negyedik negyedbe, 115.5-tel pedig irányítójuk rendelkezik a legjobb átlaggal.

A dobogó harmadik fokára Aaron Rodgers ért fel. A Green Bay dobója a gyenge rajtot követően – 4-6-tal startoltak – szenzációs formába lendült és 40 dobott TD-vel az övé az első hely ebben a kategóriában.

Akik még esélyesek lehetnek: Ezekiel Elliott, az újonc futó több mint 1600 yardot szedett össze, és nincs messze az Erick Dickerson által futott legtöbb rookie rekordtól; David Johnson az Arizona futója, aki 16 TD értékesített; Le' Veon Bell, a Pittsburgh sztárja, aki szintén remekül csatlakozott a szezonhoz három meccses eltiltását követően; Dak Prescott, akinek újoncként sikerült kiszorítania a kezdőből Jerry Jones kedvencét Romót, és megdöntenie az újonc irányítók által legtöbb dobott passzt INT nélkül; vagy Derek Carról, aki 14 év után ismét rájátszásba vezette a Raiderst. Illik még megemlíteni Matthew Stafford és Odell Beckham nevét is, akik szintén derekasan helytálltak a 2016-os szezonban és sok értékes győzelemhez segítették csapataikat.

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid     

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr6212084487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása