Piros vagy fehér? A Falcons döntött!
2017. január 26. írta: blackraven18

Piros vagy fehér? A Falcons döntött!

Az Atlanta határozott arról, hogy milyen színű mezben lépnek pályára az 51. Super Bowlon jövő hét vasárnap. Ha az elmúlt évek történéseit nézzük, akkor könnyen lehet, hogy rosszul választottak.

nfl_2012_broncos_vaporjet2glove_original_33.png

A Falcons PR-ja megerősítette, hogy a piros színű öltözéket öltik magukra február 5.-én a nagydöntőn Houstonban. Értelemszerűen a Patriots-nak így a fehér meze maradt, de lehet, ők jártak jobban. Az utóbbi 12 Super Bowlból 11-et ugyanis az csapat nyert, aki a fehér dresszt viselte. Az, hogy ki lesz a döntőben a hazai csapat, és ki a vendég, azt az NFL évenként rotálja az NFC és az AFC között, így lehetett idén az NFC-s Atlanta a pályaválasztó (tavaly a Broncos volt).

De ki volt az, aki utoljára vesztett fehér mezben? Ehhez a 2010-es szezonig kell visszamennünk. Akkor a Green Bay volt a pálya- és a mezválasztó, és ők a zöld szín mellett döntöttek, a Pittsburghnek a fehér jutott, és el is bukták a Vince Lombardi-trófeát. A Patriots eddigi mérlege fehér dresszben a nagydöntőkön: két győzelem és egy vereség. És mi az, amit biztos nem viselnek a New Englandiek? A piros kapucnis felső, amit Belichick edző húzott fel a 42. Super Bowlon, ahol egy 18-0-ás idényt követően kaptak ki a Giants-től.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid  

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr8812157623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása