Atlanta-New England találkozót rendeznek az idei Super Bowlon!
2017. január 23. írta: blackraven18

Atlanta-New England találkozót rendeznek az idei Super Bowlon!

A vártnál simább mérkőzésekkel értek véget az NFC és az AFC főcsoportdöntői. Előbbiben a Falcons diadalmaskodott nagy különbséggel, míg utóbbit a Patriots húzta be magabiztosan, így az 51-ik Super Bowl az ő párharcukról fog szólni.

nfl_2012_broncos_vaporjet2glove_original_26.png

Az Atlanta-Green Bay találkozó nyitotta az estét, nem is akárhogyan. A hazaik rögtön az első negyedben 10, majd a másodikban 14 pontot pakoltak fel a táblára. Ebből Matt Ryan jegyzett egy-egy TD passzt Sanunak és Julio Jonesnak, majd úgy döntött ő is fut egyet 14 yardért, így 24-0-ás állással mentek a felek a nagyszünetre. Ez ismerős lehetett a Falcons szurkolóknak, ugyanis négy éve a San Francisco elleni vereség során pontosan ennyit pontot szereztek a félidőig, de akkor ezt nem tudták növelni, igaz a 49ers neve mellett 14 egység állt. Ellenben a Packersszel, aki csak egy újabb hatpontos Jones pofon után ébredt fel, és szerezte meg első, majd második TD-jét Adams és Nelson révén, de közben a hazai gárda ismét feliratkozott, Freeman a gólvonalon kapta el Ryan passzát. A végére már csak a kozmetikázás maradt a Green Bay-nek Cook elkapásával, de persze csak azután, hogy Coleman is megszerezte a maga hatpontosát. A végeredmény 44-21 lett az Atlantának, így 1998 után másodszor jutottak be a nagydöntőbe.

Ezek után nem meglepő, hogy egy kicsit szorosabb összecsapásra számítottunk, de a Patriots nem adta meg ennek lehetőségét. Csak úgy, mint a Falcons, ők is 10 egységnyi előnnyel fejezték az első felvonást Hogan TD-jével, de ellenben a Packersszel, a Steelersnek volt válasza: DeAngelo Williams, aki a sérült Bell helyén játszott, bejutott a végzónába. Mielőtt még pihenőre mehettek volna a résztvevők, a New England mutatott be egy flea flicker játékot, amit jól meg is ettek a pittsburghi védők, így ismét Hogan, szinte üresen kapta meg Brady labdáját, amit hat pontra váltott. Hiába kezdte a Steelers a második félidőt, nem tudott élni a lehetőséggel, nem úgy a hazaiak, akik először Blount, majd az ellenfél fumble-ét összeszedve egy Brady-Edelman játék révén újabb TD-ket szereztek.Az előző találkozóhoz hasonlóan a vendégeknek most is csak a szépítésre volt lehetőség a végén: Cobi Hamilton ezúttal elkapta a játékszert az end zone-ba, és a dupla extra pont is jött, de így is csak 17 egységgel álltak, szemben a New Englanddel, akik a 36 pontjukkal megnyerték a meccset, és a rekordot jelentő kilencedik alkalommal utazhatnak a Super Bowlba.

 

Fotó: twitter

Írta: Sleiher Dávid      

   

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr5312147531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.24. 14:03:06

Tutira nem nézem meg.
süti beállítások módosítása