Öt sporttörténet 2016-ból, ami Oscar-esélyes film lehetne
2017. február 26. írta: blackraven18

Öt sporttörténet 2016-ból, ami Oscar-esélyes film lehetne

usatsi_9653670_vadapt_767_high_0.jpg

A tavalyi év a meglepetések és a fordulatok éve volt, ami a sportot illeti. A semmiből nyert a Cubs és a Leicester, hihetetlen fordítást követően győzött a Cleveland és Patriots, még egyszer utoljára mindenkinek nagyot bizonyított John Scott. Ezek egytől egyig mind nagyszerű történések voltak, és ha még film is készülne belőlük... Mi mindenesetre megpróbáltuk elképzelni, az milyen lenne.

usatsi_9650691_vadapt_767_high_0.jpg

Az átok megtörik: A Chicagóé a Commissioner’s trófea

A régóta szenvedő Cubs franchise nagy nehezen 108 év után megnyeri az MLB-t a semmiből, és ezzel megszerzik első World Seriesüket, persze mindezt drámai körülmények között tették. A fókuszpont lehetne akár az Epstein által megtört átkok a baseballban (még 28 évesen a Boston GM-eként a valaha volt legfiatalabb bajnok general maneger lett, míg a Cubsszal 108 év után, 42 évesen diadalmaskodott). Gondoljunk a Moneyball filmre, annyi különbséggel, hogy tudjuk, hogy megnyerik a bajnoki címet. A történet adja magát.

usatsi_9862447_vadapt_767_high_0.jpg

Deflategate: A film

Nem kell nagy észnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, ez amikor elkészül, nagy kasszasiker lesz. A véget nem érő labdaleeresztéses botrány után, Brady egy hihetetlen szezont rak össze, és a bosszú vagy a bizonyítási vágy a hajtó erő, ami a Super Bowl győzelemhez vezet, a rekordot jelentő 25 pontos fordítást követően. A háttér sztorit megspékelve egy kis összeesküvéssel, hazugságokkal valamint manipulációval, és kész is a tökéletes hollywoodi történet.

usatsi_9349687_vadapt_767_high_0.jpg

A 3-1-es vezetés: A Cleveland visszavág

Ez is egyértelmű. A tékozló fiú városi hősből gyűlölt ellenségé lesz, hogy utána ismét városa megmentésére siessen. LeBron Jamesnek kellet lennie annak a játékosnak, aki végül megtöri a Cleveland nyeretlenségét az NBA-ban, és az már csak a hab a tortán, hogy ez az egész úgy történt, ahogy. Visszaállította renoméját a Miamiből való távozását követően, visszavágott a Warriorsnak az előző évi elvesztett döntőért, majd 3-1-ről felállva, egy hihetetlen blokkot bemutatva az utolsó másodpercekben, megnyerte gárdájának a négy győztes meccsig tartó párharcot. Kihagyhatatlan film lenne.

ndidi-leicester-goal-fa-cup_vadapt_767_high_0.jpg

Csoda Közép-Angliában: A Leicester City útja a dicsőségig

A teljesen lebecsült csapat 5000 az egyhez odds ellenében megnyerte a Premier League-t, és közben belopta magát a világ szívébe. Jamie Vardy fiatalkori félvételeivel, Wes Morgan, a jamaikai csapatkapitány buzdító beszédeivel és egy bölcs, sokszor elmélkedő old-school olasz edzővel, Claudio Ranieri képeivel megfűszerezve, szinte már elénk is tárult a látvány. Csakúgy, mint az előzőek, ez is nagy siker lenne.

usatsi_9090224_vadapt_767_high_0.jpg

All Star: A John Scott sztori

A történet John Scottról szól, akinek a szágája magáért beszél. A szurkolók mindent elkövettek, hogy a korábbi NHL sztárt beválasszák az All-Star csapatba, de mindezt poénból tették, ami a veterán játékos számára is ellentmondásos helyzetet szült. A csapata, a Coyotes úgy próbálta megoldani a problémát, hogy elcserélte, ezzel is ellehetetlenítve a részvételtől. Ez sok embert, köztük Scottot is felbőszítette, de az NHL megengedte neki, hogy játsszon a mérkőzésen. Végül két gólt szerzett, és megszerezte az All-Star gála MVP címét, mielőtt a szezon végén visszavonult volna.

 

Fotó: foxsports

Írta: Sleiher Dávid  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr512295063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása