Hogyan lehet a Packersé a legjobb offense 2017-ben?
2017. február 22. írta: blackraven18

Hogyan lehet a Packersé a legjobb offense 2017-ben?

A legnagyobb prioritást idén Green Bayben a védelem újabb tehetségekkel való feltöltése jelenti, de nem szabad megfeledkezniük a csapat másik részéről sem, ahol szintén nem árt egy-két igazolás, hogy a liga legjobbjai legyenek a következő szezonban.

aaron_rodgers_divisional_round_green_bay_packers_1bet4fazcqhx.jpg

Azt már a playoffban is láthattuk, hogy hiába a kiváló támadóegység, ha nem működik a védelem, akkor nem sok esély van a Lombardi-trófea elhódítására. Ugyanakkor az offense-ről sem szabad túlságosan megfeledkezni, mint ahogy tették azt 2015-ben – a sikerhez elegendőnek vélték Randall Cobb és Bryan Bulaga szerződését megújítani, azonban ez kevésnek bizonyult, és a Sajtfejűek akkor 23.-ak lettek az összetett offense-ben, míg előtte egy 1000 yardos futóval, és két 1000 yardos elkapóval dominálták azt.

Mit kell tenniük annak érdekében, hogy ez ne forduljon ismét elől? Először is, mielőtt a szabadügynök-piacon kezdenek el keresgélni, csapaton belül kell eldönteni, ki marad, és ki megy. Kezdjük Jared Cookkal, aki a Ramstől érkezett, és nagyban hozzájárult a Packers remek szezonjához. Amikor pályán volt, alakulata 10 győzelemmel és három vereséggel zárt, míg Rodgers 25 TD-t és mindössze három INT-t dobott. Egyértelmű tehát, hogy meghatározó szerepe volt, így nem ártana megtartani. Ami Eddie Lacy-t illeti, nos az elmúlt két idénye finoman szólva sem sikerült valami fényesre: sérülésekkel volt tűzdelve, így nem csoda, hogy összesen is alig(!) lépte át az 1000 yardot. Ezt figyelembe véve, ha meg is tartják, valószínű, azt baráti áron teszik majd. Még a két támadó falemberről érdemes szólni, T.J. Lang és JC Tretter fontos részei Rodgers offense-ének, még ha utóbbi a szezon nagy részélben sérült is volt, így nem engedhetik meg, hogy mindketten távozzanak a csapattól.

alshon_jeffery_minnesota_vikings_v_chicago_aqrghreq3evx.jpg

Alshon Jeffery

Ami szabadügynök-piacot illeti. Cikkeznek róla, de nagyon kicsi az esélye, hogy Le’Veon Bell free agent lesz, mindenesetre, ha úgy alakul, elférne Green Bayben. Ami viszont biztos, hogy Martellus Bennettet elengedi a New England, akik nem hajlandók egy tight endnek 9 millió dollárnál többet fizetni. Kérdés az, hogy Wisconsinban szükség lenne-e a szolgálataira, ha marad Jared Cook, és ha igen, akkor ők kifizetnék-e a Super Bowl győztesnek járó hatalmas összeget? Ismerve a csapat holtszezon politikáját, a válasz nem. De kiért lenne érdemes elköteleznie magát a McCarthy-éknak? Talán Alshon Jeffery egy jó megoldás lehet. Ugyan sérülékeny, és tavaly négy meccsre eltiltották illegális szerek használata miatt, de a tehetsége megvan, és az említett esetek miatt az ára sem lesz arányban a tudásával. Egy a Jordy Nelson, Davante Adams, Alshon Jeffery vezette trió elkapó könnyen a legjobbak közé emelhetné a Sajtfejűek passzjátékát.

gerald_everett_south_alabama_v_mississippi_5iaxguc9uj7x.jpg

Gerald Everett

Röviden még szólnunk kell a draftról. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a csapat leginkább erre fog összpontosítani, itt erősíthetnek majd igazán a jövőre nézve az instabil posztokon, mint például a tight end. Még ha marad is Jared Cook, nem árt körül nézni a játékosbörzén, mivel egy újabb sérülést követően a csapatnak csak Richard Rodgers maradna játékba hívható. O. J. Howard és David Njoku szinte biztosan az első körben elkelnek, de ott marad még az Gerald Everett az Alabamáról, aki szintén megfelelne a célnak. A running back is egy ilyen instabil poszt lehet, mert ha Lacy nem tér vissza, akkor Ty Montgomeryvel maradnak csak, aki ugyan fontos része a támadásoknak, de futásban kell mellé valaki olyan, mint Lacy. És végül, de nem utolsó sorban a már úgyszintén említett elkapók kérdése. Jordy Nelson idén már a 32. évét tölti, és előbb-utóbb eljön az a pont, amikor visszaesik a teljesítménye, ezért a Packersnek nem ártana már most elkezdeni keresgélni a megfelelő örököst, feltéve, ha azt nem találták meg akár Davante Adams személyében.

Összegezve, a Green Baytől idén sem várunk nagy volumenű aktivitást a szabadügynök-piacon, ezért a réseket az offense-ben a drafton kell majd betölteniük úgy, hogy közben a védelmükön is javítanak. Nem lesz könnyű, de mindent el kell követniük, ha hét év után ismét a Super Bowl győzelemért akarnak küzdeni.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid     

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifocihu.blog.hu/api/trackback/id/tr812281923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása